Tietoa

Perustiedot:

Nimi: Kalle Pesonen

Puhelinnumero: 045 144 6332

Sähköposti: Traceurity(at)KallePesonen.com

Syntymäpäivä: 4. syyskuuta 1995 (26-vuotias)

Sijainti: Sinun ruudullasi, siis Espoo, Uusimaa, Suomi

 

Kysymykset:

Kysymys: Mikä on paras tapa olla sinuun yhteydessä?

Vastaus: Ellet näe minua kasvotusten, lomakkeen kautta. Minulla on kaksi lomaketta tällä sivustolla, toinen yhteistyökyselyitä, kaupallisia tiedusteluja yms. varten ja toinen muihin peruskysymyksiin. Yhteistyökyselyihin tarkoitetun lomakkeen löydät Yhteydenotto-sivulta, kun taas peruskysymksiin tarkoitetun lomakkeen löydät Kysymyskeskus-sivulta!

Aluksi minuun kannattaa olla yhteydessä lomakkeen kautta ihan vain siitäkin syystä, että pystyt itsekin laittamaan mahdollisimman paljon tietoja viestiisi sitä kautta.

Kysymys: Lähetin viestin sinulle, muttet vastannut! Mitä helvettiä?

Vastaus: Yleensä vastaan ainoastaan kysymyksiin ja tiedusteluihin. Jos en vastannut, on todennäköinen syy siihen joko se, että vastaus löytyy jo tältä sivustolta tai en ole ehtinyt vastata siihen. On myös mahdollista, että olen vahingossa unohtanut vastata siihen. Jälkimmäisessä tapauksessa, lähetä uudelleen viestiä minulle.

Kysymys: Voitko tehdä minulle jotain mediahommaa, kuten videoeditointia, kuvankäsittelyä tai nettisivuja?

Vastaus: Toki, ota yhteyttä lomakkeella. Muista myös, että opiskelujeni sekä töitteni vuoksi saatan olla erittäin kiireinen.

Kysymys: Sinulla on työkokemus, muttei portfoliota? Miksi?

Vastaus: Olen kyllä tehnyt joskus vuosia sitten portfolion. En ole vain ehtinyt päivittää sitä ajan tasalle. Minulla on kyllä suunnitelmissa luoda erillinen nettisivusto portfoliolle, koska haluan tämän sivuston keskittyvän enimmäkseen tuohon pelishow-juttuun, jota järjestän keikka/Freelance-työnä!

Kysymys: Mitä elementtejä tuossa logossasi on?

Vastaus: Seuraavat elementit:

  • P-kirjaimen päällä olevat pilvet kuvaavat paitsi lempinimeäni ”Cloud/Pilvi”, mutta ne näyttävät tavallaan myös lainausmerkeiltä, joita tykätään käyttää lempinimien kanssa
  • Nintendo 64-ohjain kuvaa minun tykkäämistäni Nintendoon ja muutenkin retrokonsoleihin
  • Henkilö sen Nintendo 64-ohjaimen vieressä on Parkouraaja/Trasööri. Itse tykkään Parkourista ja tuo näyttää siltä, että tuo Parkouraaja on juuri suorittamassa esteen nimeltä Nintendo 64-ohjain.

Kysymys: Miksi lempinimesi on Cloud/Pilvi?

Vastaus: Se lempinimi liittyy Parkouriin. Harrastin Parkouria alunperin 2013-2016 ja aloitin sen vuonna 2019 uudelleen. Se on minun lempinimeni, koska:

  1. Tykkään harrastaa Parkouria ”jalat pois maasta”-tyylillä eli viihdyn enemmän ilmassa kuin maan tasolla. Parkouria harrastaessa näyttää siltä, että ihan kuin elän ilmassa!
  2. Aivan kuten pilvetkin muuttuvat sääolosuhteiden sitä edellyttäessä, muutan itsekin omaa toimintaani Parkourissa. En hätäänny vaan pystyn tekemään järkeviä päätöksiä ja reagoimaan nopeastikin muuttuviin olosuhteisiin.
  3. Se myös osoittaa minun kiltteyttäni ja pehmeää luonnettani muita kohtaan. Pilvethän itsessään ovat pehmeitä kuin mikä!

Lisäksi kummallakin nimellä on vielä erikseen yksi lisämerkitys:

”Cloud”-lempinimi on myös viittaus Final Fantasy-pelisarjassa tuttuun Cloud-hahmoon. Cloudilla on myös piikkitukka niin kuin minulla. Tämä ”Cloud”-viittaus on siis viittaus myös minun piikkitukkaani.

”Pilvi”-lempinimen merkitys on toinen. ”Pilvi” on naisen nimi, mutta sillä oli itse asiassa yllättävän suuri merkitys tuohon, että se on minun lempinimeni. Parkourissa ongelmana on nimittäin ollut se, että se on valitettavan usein luokiteltu (pelkästään) miesten lajiksi. Kyllähän naisetkin voivat Parkouria harrastaa! Itse haluan osallistua omalta osaltani Parkourin miesvaltaisuuden vähentämiseen ja yksi osa siihen hommaan on se, että olen hyväksynyt sen, että lempinimeni on naisen nimi. Tulee sen myötä edes ripaus lisää naisellisuutta Parkouriin!

Kysymys: Mikä ihmeen tukka tuo tämän sivuston kuvissasi on?

Vastaus: Suosittu videopelimuusikko FamilyJules on yksi inspiraatioistani. Hänen hiustyyli on ollut mallinna minun tukalleni. Käytän nykyään juuri tuollaista hiustyyliä. Muut hiustyylit mitä olen käyttänyt ovat muun muassa ponnari- ja Pokémonin Pidgeotto-tyyliset hiustyylit.

Kysymys: Sähköpostissasi lukee Traceurity. Mitä se tarkoittaa?

Vastaus: Tuo Traceurity on oma nimimerkkini. Se koostuu seuraavista sanoista:

  • Itse tykkään Parkourista ja Parkourin harrastajia kutsutaan trasööreiksi eli Traceureiksi. Siitä tulee tuo sana Traceur
  • Työskentelen turvallisuusalalla ja turvallisuudestahan tulee sana Security. Traceur + Security = Traceurity
  • Lisäksi jos pilkot tuota sanaa, saat siitä sanat: Trace, Ur ja IT. Ne muodostavat lauseen: Trace Ur IT eli Jäljitä Sinun IT. Tykkään työskennellä asiakaspalveluhommissa tietotekniikkaan liittyen, joten tykkään jäljittää asiakkaiden IT-ongelmia.
    • Ja jos jatkat tuota vielä ja lisäät kirjaimen Y, niin huomaat, että siitähän saa kaksi lisämerkitystäkin, koska Y on yleiesti käytetty lyhenne sanasta ”Yes” eli ”Kyllä/Joo”.
      • Lisämerkitys 1: siitä voidaan tehdä kysymys: ”Trace Ur IT, Y?”, joka tarkoittaisi ”Trace Ur IT, yes?” eli ”Jäljitetään Sinun IT, joohan?”
      • Lisämerkitys 2: siitä voidaan tehdä vastaus kysymykseen ”Trace Ur IT?”, joka on suomeksi ”Jäljitä/Jäljitetään Sinun IT?”. Vastaus on siis Y eli ”Yes”. Traceurity-nimimerkkini olisi silloin kaksiosainen: ”Trace Ur IT?” ja ”Y!”.

Kysymys: Voitko järjestää meille meidän aiheeseen sopivan pelishow’n?

Vastaus: Totta kai! Olen aina avoin tälle hommalle. Ota yhteyttä lomakkeen kautta, jonka löydät Yhteydenotto-sivulta!

Kysymys: Tuo pelishow-sivu näyttää aika sekavalta. Miksi?

Vastaus: Vaikka se pelishow on tavallaan aika yksinkertainen/suoraviivainen, sitä on todella vaikea selittää sanallisesti. Siksi suosittelenkin katsomaan siltä sivulta löytyvät Nick Arcade- ja Thrown Controllers-videot, jotka kertovat aikalailla hyvin mistä on kysymys. Nick Arcade kertoo hyvin, miten pariversio tässä pelishowssa toimii, kun taas Thrown Controllers kertoo, miten yksilöversio tässä pelishowssani toimii.

Ja ennen kuin kukaan sanoo, että miksi autan kilpailijoitani: katsokaa tältä kysymys/vastaus-osiolta se kysymys, missä kysytään, että kilpailenko Nick Arcaden / Thrown Controllersin kanssa.

Kysymys: Minkälaista hommaa tuo pelishowsuunnittelu/isännöinti oikein on?

Vastaus: Se koostuu oikeastaan kahdesta osasta:

  1. Suunnittelu: 80-95% tämä työtehtävä on suunnittelua. Se johtuu siitä, että joudun aina jokaiselle aiheelle luomaan oman pelishow’n ja joudun aina sinne lisäämään kysymykset ja vastaukset sekä mediatiedostot ja haasteet. Ja lisää hommaa tulee jos minun pitää tehdä pelishow’n kategoriollekin jotakin. Eihän pelishowpohjani itse osaa niitä kysymyksiä yms. lisätä, minun täytyy lisätä ne manuaalisesti! Kaiken tämän lisäksi on testaamista, testaamista ja testaamista!
  2. Isännöinti: 5-20% tämä työtehtävä on isännöintiä. Se on aikalailla Game Show Host-hommaa. Esittelen pelishow’n, kerron pelaajille säännöt, esittelen kysymykset ja haasteet, kerron oikeat vastaukset sekä ratkaisen mahdolliset ongelmatilanteet. Jonkin verran joudun kamppailemaan esitystekniikan kanssa.

Tuo prosenttimäärä vaihtelee aiheen vuoksi. Jos minua pyydetään tekemään pelishow jostain aiheesta, josta on tehty jo pelishow, ei minun tarvitse suunnitella niin paljoa koska minulla on se pohja jo valmiina!

Kysymys: Millä olet tehnyt tuon pelishowpohjan?

Vastaus: Pelishowpohjat (kullekin versiolle on oma pohja) on tehty RPG Makerilla (tarkemmin sanottuna RPG Maker MV:llä). Grafiikat tein Adobe Photoshopilla. Siinäpä se oikeastaan onkin. Olen kyllä miettinyt tekeväni uuden version näistä Unitylla tai Game Maker Studio 2:lla jossain vaiheessa, mutta saa nähdä.

Kysymys: Miksi alunperin teit sitten nuo pohjat RPG Makerilla?

Vastaus: Minulla oli alunperin tarkoitus tehdä näistä pelishowpohjista sellainen, että kuka tahansa voisi käyttää niitä hyödykseen oman pelishow’n tekemisessä. Ajattelin, että RPG Maker olisi hyvin selkeä kelle tahansa ja siksi otin sen. Valitettavasti RPG Maker vain vihaa sitä kun käytät sitä sellaisiin asioihin mihin sitä ei ole suunniteltu, joka johti siihen, että näiden pelishowpohjien koodit ovat sellaisia, että vain minä ymmärrän niistä jotain. Olin kuitenkin jo siinä vaiheessa niin pitkällä pelinteossa, joten ajattelin, että ei ole mitään järkeä enää vaihtaa pelinteko-ohjelmaa.

Kysymys: Voitko jakaa tuon pelishowpohjan?

Vastaus: Valitettavasti en jaa niitä pohjia. Olen kyllä halukas auttamaan ihmisiä tekemään omat pohjat, mutta en jaa niitä pelishowpohjia paitsi äsken mainitun syyn vuoksi, mutta myös sen takia, että en halua ihmisä kuluttavan useita kymmeniä euroja pelintekoohjelmaan vain saadakseen pelipohjat/RPG Maker-projektit, jotka ovat hyvin sekavan näköisiä. Näiden pelishowpohjien tekeminen kun vaatii jonkin verran osaamista RPG Makerin tekniikoista. Haluan enemmänkin nähdä, että ihmiset nauttivat siitä, että ovat itse tehneet oman pelishowpohjan. Kummassa tilanteessa haluaisit mielummin olla: ”Jes! Sain tehtyä pelishowpohjan ihan itse ja samalla kehitin omia pelinkehitystaitojani!” vai ”Jes! Sain tehtyä pelishowpohjan, koska sain pyydettyäni sen pohjan Kalle Pesoselta!”? Lähes varmasti haluaisit mielummin tuon ensimmäisen tunteen.

(Nämä seuraavat kaksi kappaletta koostuvat enemmän RPG Makerista itsestään. Jos tuntuu siltä, että et ymmärrä mitä kerron tässä, voit skipata nämä. Sinun pitää oikeasti osata jotain RPG Makerista entuudestaan, että ymmärtäisit nämä pari seuraavaa kappaletta.)

Vieressä näkyy kuva, mikä toimii esimerkkinä millä tavalla nämä pelishow-pohjat on tehty. Olen käyttänyt hyödykseni RPG Makerin ”Common Events”-aluetta/Tietokantaa. Käytännössä joka ikiselle toimenpiteelle (kaikki kategoriat, kuvien lisäys, pelilauta, onnistuminen, epäonnistuminen yms.) on oma ”Common Event”. Tässä kuvassa näette miten paljon asioita vaaditaan Monivalinta-kategorian kysymysten toimimseen. Ja tuo koodipätkä näyttää pelkästään yhden Monivalinta-kysymyksen, ei vastausta yms. toimenpiteitä. Näette kuitenkin, että jos pelaaja haluaa nähdä kysymksen vastauksen, niin pelishowpohjani tekee komennon joka on toinen ”Common Event” liittyen Monivalinta-kategorian vastauksiin. Kysymyksille ja vastauksille on siis oma alue pelishowpohjieni koodissa!

Jos haluat tehdä oman versiosi RPG Makerilla, käytä nyt ihmeessä RPG Maker MV:tä. Älä käytä vanhempaa RPG Makeria, kuten RPG Maker VX Acea, koska paitsi A) niitä ei enää hirveästi tueta, mutta myös B) niiden resoluutiossa on melkoisia rajoituksia (RPG Maker VX Acen rajoitus on parhaimmillaankin 640 kertaa 480, RPG Maker MV:ssä rajoitusta ei ole). Sen jälkeen: opettele RPG Makerin tekniikat (ellet osaa niitä jo valmiiksi)! Suosittelen käyttämään RPG Makerin ”Common Events”-aluetta hyödykseen mahdollisimman paljon, se tekee pelin tekemisestä niin paljon helpompaa ja selkeämpää (ette voi kuvitellakkaan miten sekava tämä koodi pelishowpohjassani on ollut joskus aikoinaan, kun en maksimoinut ”Common Events”-alueen hyötyjä silloin!)

Eli vastaus: olen pahoillani että tämä ei ole vastaus mitä halusit, mutta ainakin tämä on askel oikeampaan suuntaan!

Kysymys: Kilpailetko Nick Arcaden / Thrown Controllersin kanssa?

Vastaus: En. Nick Arcade loppui jo lähes 30 vuotta sitten (vaikka sitä välillä ollaan yritettykin tuoda takaisin) ja Thrown Controllersin tapauksessa itse sen tekijä ProtonJon auttoi minua pääsemään alkuun tämän pelishowpohjan tekemisessä (Thrown Controllers on tehty RPG Maker VX:llä) ja lisäksi minä olen sanonut hänelle, että jos hän kaipaa apua pelishowpohjan siirtämistä RPG Maker MV:lle, hän voi minuun ottaa yhteyttä. Olemme siis tarjonneet apua toisillemme, emme kilpaile emmekä todellakaan halua kilpailla.

Tämä myöskin antaa vastauksen siihen kysymykseen, että minulla on ollut jo pidemmän aikaa lupa tehdä oma pelishow. Miksi muuten ProtonJon olisi auttanut minua pääsemään alkun tämän tekemisessä?

Lisäksi en yritäkään kilpailevani Nick Arcaden kanssa, koska se on näistä kolmesta pelishow’ta ainut, jossa on ollut oikeasti budjetti. Omassa pelishowssani on sama juttu kuin Thrown Controllersissa: se on sellainen pelishow, mitä tykkään järjestää ihmisille vain siksi koska tykkään tästä hommasta. Haluan vain pitää hauskaa ja varmistaa myös sen, että osallistujillakin on hauskaa (ja opetustarkoituksissa pyrin myös varmistamaan, että siitä on ihmisille myös hyötyä)!

Kysymys: Missä ja milloin aloitit Parkourin harrastamisen?

Vastaus: Parkourkeskuksella Helsingin Malmilla 2013 alkuvuodesta/keväällä. Olin joskus vuosina 2007-2009 silloin tällöin kokeillut Parkouria, mutta en koskaan hartrastanut sitä silloin kunnolla. 2013 oli siis ensimmäinen vuosi, milloin aloin kunnolla harrastamaan Parkouria.

Kysymys: Miksi sinun vastauksesi ovat välillä todella pitkiä?

Vastaus: Välillä ovat kyllä. Minulle viestin kirjoittaminen on vähän kuin verojen maksaminen. Tarkoitan tällä sitä, että kannattaa aina mieluummin maksaa vähän liikaa, kuin liian vähän veroja ettei joudu ongelmiin. Olen omaksunut tuon tavan myös viestien kirjoittamisessa, joten siksi mieluummin kirjoitan viesteistäni pidempiä kuin liian lyhyitä.

Kysymys: Miten tuo ”Traceurity” muuten lausutaan?

Vastaus: Kahdella eri tavalla:

  • Englanniksi: Tray-Sir-Iti
  • Ranskaksi: Trah-Seur-Iti

Ajattele, että lisäät sanan ”Security” loppuosan ”-ity” sanan ”Traceur” perään.

Kysymys: Harrastatko enemmän Parkouria vai Freerunningia?

Vastaus: Parkouria harrastan enemmän. Freerunningia harrastan joskus, mutta pääasiassa keskityn Parkouriin.

Kysymys: Mitä pelikonsoleita/pelikonsolien pelejä sinulla on?

Vastaus: Nintendo-linjalta: NES, SNES, Nintendo 64 (sitä minulla ei enää ole), GameCube, Wii, Wii U ja Switch sekä Mini/Classic NES ja SNES. Lisäksi olen hankkinut GameBoy Colorin (jota ei enää ole minulla), kaksi Nintendo 2DS:ää sekä yhden Nintendo New 3DS.n. Tämän lisäksi minulla on myös PlayStation 2 ja 3 sekä PSP ja Sega Genesis.

Kysymys: Miksi olet Nintendo-fani? Miksi et PlayStation/Xbox-fani?

Vastaus: Nintendo on ollut jo 1990-luvulla minun sydämessäni. Se on vain siitä jäänyt minulle mieleeni.

Kysymys: Kuka oli ensimmäinen tubettaja jota seurasit? Seuraatko suomalaisia tubettajia?

Vastaus: Olen ollut YouTubessa vuodesta 2007. En muista ketä tubettajaa seurasin varsinaisesti aktiivisesti ensin, mutta NintendoCapriSun oli ensimmäinen Let’s Play-tubettaja jota seurasin. En seuraa suomalaisia tubettajia oikeastaan mitenkään; silloin tällöin seuraan Tapio on the Movea, mutta siinä se onkin.

Kysymys: Mikä on onnennumerosi? Entä epäonnennumerosi?

Vastaus: Onnenumero: 8. Epäonnennumero: 4.

Kysymys: Katsoin Thrown Controllersia ja huomasin, että tuo sinun pelishow’n yksilöversiohan on hyvin samankaltainen kuin se! Et kai vain kopioinut sitä?

Vastaus: Se on totta, että se on hyvin samankaltainen kuin Thrown Controllers, mutta tässä on seuraavat seikat:

  • Minulla on lupa ProtonJonilta tehdä oma versio tuosta Thrown Controllersista
  • ProtonJon auttoi minua pääsemään alkuun tämän oman version tekemisessä
  • Olen tehnyt merkittävästi omia asioita tässä omassa pelishowssa näiden Thrown Controllers-asioiden lisäksi
  • Pelishowpohja on täysin itse tekemäni/ohjelmoimani
  • Olen vielä maininnut ProtonJonille, että jos hän haluaa apua hänen Thrown Controllersin päivittämisestä RPG Maker VX:tä RPG Maker MV:en, voi hän ottaa minuun yhteyttä. Tämä on se syy, miksi tuo pelishow-pohja yksilöversiossani on hyvin samanlainen kuin Thrown Controllersissa
  • Pelishow’ni eroavat Thrown Controllersista merkittävästi siinä perusteella, että ne on tarkoitettu myös muihinkin aiheisiin kuin videopeleihin ja lisäksi pelishowtani voidaan käyttää myös opetustarkoituksissa.
  • Useat Thrown Controllersin kategoriat sattuvat vain olemaan sellaisia, että ne sopivat erinomaisesti muihin aiheisiin
  • Mainitsen aina yksilöversiossa, että tämä inspiraatio on Thrown Controllers ja kysynkin yleisöltä (mikäli kyseessä on yksilöversio), että oletteko koskaan kuulleet sellaisesta pelishow’ta kuin Thrown Controllers.

Eli kyseessä ei todellakaan ole plaginointi/kopiointi kun otetaan huomioon nämä olosuhteet tässä tapauksessa.

Kysymys: Mikset käytä termiä ”Visailuohjelma”? Miksi käytät termiä ”Pelishow”?

Vastaus: Visailuohjelma taitaa olla se virallinen termi, mutta tykkään käyttää termiä ”Pelishow” sen vuoksi, koska se paitsi kuulostaa luontevammalta minun työtehtävääni nähden – virallinen tittelini on Game Show Designer/Host (Freelance) – mutta näissä Pelishow-hommissa on mahdollista saada kategoriaksi haasteita/tehtäviä. Visailuohjelmissahan keskitytään lähes pelkästään kysymyksiin, niissä ne tehtävät ovat siis pelkästään kysymyksiin vastaamista, kun taas omassa Pelishow-hommassa on ihan erillisiä haasteita/tehtäviä. Siksi käytän termiä ”Pelishow” enkä termiä ”Visailuohjelma”.

Kysymys: Olisiko mahdollista näyttää kysymyskeskuksen kysymykset/vastaukset tälläkin sivulla?

Vastaus: Juu, lisäsin Kysymyskeskus-lomakkeeseen kohdan, jonka voi ruksittaa tai ei. Jos kysyjä haluaa ruksittaa sen, voi hänen kysymys ja minun vastaus siihen löytyä tältä sivulta. Jos ei, se jää (korkeintaan) kahden kesken keskusteltavaksi asiaksi.