Tietoa

Perustiedot:

Nimi: Kalle Pesonen

Sähköposti: Traceurity(at)KallePesonen.com

Syntymäpäivä: 4. syyskuuta 1995 (23-vuotias)

Sijainti: Sinun ruudullasi, siis Espoo, Uusimaa, Suomi

 

Kysymykset:

Peruskysymykset

Kysymys: Mikä on paras tapa olla sinuun yhteydessä?

Vastaus: Ellet näe minua kasvotusten, lomakkeen kautta. Minulla on kaksi lomaketta tällä sivustolla, toinen yhteistyökyselyitä, kaupallisia tiedusteluja yms. varten ja toinen muihin peruskysymyksiin. Peruskysymksiin tarkoitetun lomakkeen löydät Kysymyskorneri-sivulta!

Kysymys: Lähetin viestin sinulle, muttet vastannut! Mitä helvettiä?

Vastaus: Yleensä vastaan ainoastaan kysymyksiin ja tiedusteluihin. Jos en vastannut, on todennäköinen syy siihen joko se, että vastaus löytyy jo tältä sivustolta tai en ole ehtinyt vastata siihen. On myös mahdollista, että olen vahingossa unohtanut vastata siihen. Jälkimmäisessä tapauksessa, lähetä uudelleen viestiä minulle.

Kysymys: Voitko tehdä minulle jotain mediahommaa, kuten videoeditointia, kuvankäsittelyä tai nettisivuja?

Vastaus: Toki, ota yhteyttä lomakkeella. Muista myös, että pelishow’ni vuoksi saatan olla erittäin kiireinen.

Kysymys: Sivusto näyttää joltain osin aika sekavalta/keskeneräiseltä. Miksi?

Vastaus: Sain tämän vasta tehtyä. Minulla on kyllä tarkoitus laajentaa tätä sivustoa muun muassa portfoliolla. Siihen kuitenkin menee oma aikansa. Olen kuitenkin tietoinen, että tästä sivustosta puuttuu vielä jotain.

Kysymys: Miksi logossasi on kaksi Parkouraajaa?

Vastaus: Se kuvaa paitsi minun tykkäämistäni Parkouriin, mutta jos katsot, ne muodostavat merkit < ja >, jotka ovat nettisivujen teossa olellisia merkkejä. Olen tehnyt nettisivuja ja harrastanut Parkouria, joten nuo Parkouraajat kuvaavat niitä molempia!

Henkilökysymykset

Kysymys: Miksi lempinimesi on Pilvi?

Vastaus: Se lempinimi liittyy Parkouriin. Harrastin Parkouria alunperin 2013-2016 ja aloitin sen tämän vuoden kesällä uudelleen. Se on minun lempinimeni, koska:

  1. Tykkään harrastaa Parkouria ”jalat pois maasta”-tyylillä eli viihdyn enemmän ilmassa kuin maan tasolla. Parkouria harrastaessa näyttää siltä, että ihan kuin elän ilmassa!
  2. Aivan kuten pilvetkin, muutan omaa toimintaani Parkourissa mikäli sääolosuhteet sitä edellyttävät. En hätäänny vaan pystyn tekemään järkeviä päätöksiä ja reagoimaan nopeastikin muuttuviin olosuhteisiin.
  3. Se myös osoittaa minun kiltteyttäni ja pehmeää luonnettani muita kohtaan. Pilvethän itsessään ovat pehmeitä kuin mikä!

Ja tiedän, ”Pilvi” on kyllä naisen nimi, mutta sillä oli itse asiassa yllättävän suuri merkitys tuon lempinimen ottamiseen. Parkourissa ongelmana on ollut se, että se valitettavan usein luokitellaan miesten lajiksi. Kyllähän naisetkin voivat Parkouria harrastaa! Itse haluan osallistua omalta osaltani Parkourin miesvaltaisuuden vähentämiseen ja siksi lempinimeni on naisen nimi. Tulee edes ripaus lisää naisellisuutta Parkouriin!

Kysymys: Mikä ihmeen tukka tuo kuvassasi tällä sivulla on?

Vastaus: Suosittu videopelimuusikko FamilyJules on yksi inspiraatioistani. Hänen hiustyyli on ollut mallinna minun tukalleni. En tosin enää käytä tuota hiustyyliä. Muut hiustyylit mitä olen käyttänyt ovat muun muassa ponnari- ja Pokémonin Pidgeotto-tyyliset hiustyylit.

Kysymys: Sähköpostissasi lukee Traceurity. Mitä se tarkoittaa?

Vastaus: Tuo Traceurity on oma nimimerkkini. Se koostuu seuraavista sanoista:

  • Itse tykkään Parkourista ja Parkourin harrastajia kutsutaan trasööreiksi eli Traceureiksi. Siitä tulee tuo sana Traceur
  • Työskentelen turvallisuusalalla ja turvallisuudestahan tulee sana Security. Traceur + Security = Traceurity
  • Lisäksi jos pilkot tuota sanaa, saat siitä sanat: Trace, Ur ja IT. Ne muodostavat lauseen: Trace Ur IT eli Jäljitä Sinun IT. Tykkään työskennellä asiakaspalveluhommissa tietotekniikkaan liittyen, joten tykkään jäljittää asiakkaiden IT-ongelmia.

Pelishowkysymykset

Kysymys: Minkälaista hommaa tuo pelishowsuunnittelu/isännöinti oikein on?

Vastaus: Se koostuu oikeastaan kahdesta osasta:

  1. Suunnittelu: 80-95% tämä työtehtävä on suunnittelua. Se johtuu siitä, että joudun aina jokaiselle aiheelle luomaan oman pelishow’n ja joudun aina sinne lisäämään kysymykset ja vastaukset sekä mediatiedostot ja haasteet. Ja lisää hommaa tulee jos minun pitää tehdä pelishow’n kategoriollekin jotakin. Eihän pelishowpohjani itse osaa niitä kysymyksiä yms. lisätä, minun täytyy lisätä ne manuaalisesti! Kaiken tämän lisäksi on testaamista, testaamista ja testaamista!
  2. Isännöinti: 5-20% tämä työtehtävä on isännöintiä. Se on aikalailla Game Show Host-hommaa. Esittelen pelishow’n, kerron pelaajille säännöt, esittelen kysymykset ja haasteet, kerron oikeat vastaukset sekä ratkaisen mahdolliset ongelmatilanteet. Jonkin verran joudun kamppailemaan esitystekniikan kanssa.

Tuo prosenttimäärä vaihtelee aiheen vuoksi. Jos minua pyydetään tekemään pelishow jostain aiheesta, josta on tehty jo pelishow, ei minun tarvitse suunnitella niin paljoa koska minulla on se pohja jo valmiina!

Kysymys: Millä olet tehnyt tuon pelishowpohjan?

Vastaus: Pelishowpohjat (kullekin versiolle on oma pohja) on tehty RPG Makerilla (tarkemmin sanottuna RPG Maker MV:llä). Grafiikat tein Adobe Photoshopilla. Siinäpä se oikeastaan onkin. Olen kyllä miettinyt tekeväni uuden version näistä Unitylla tai Game Maker Studio 2:lla jossain vaiheessa, mutta saa nähdä.

Kysymys: Miksi alunperin teit sitten nuo pohjat RPG Makerilla?

Vastaus: Minulla oli alunperin tarkoitus tehdä näistä pelishowpohjista sellainen, että kuka tahansa voisi käyttää niitä hyödykseen oman pelishow’n tekemisessä. Ajattelin, että RPG Maker olisi hyvin selkeä kelle tahansa ja siksi otin sen. Valitettavasti RPG Maker vain vihaa sitä kun käytät sitä sellaisiin asioihin mihin sitä ei ole suunniteltu, joka johti siihen, että näiden pelishowpohjien koodit ovat sellaisia, että vain minä ymmärrän niistä jotain. Olin kuitenkin jo siinä vaiheessa niin pitkällä pelinteossa, joten ajattelin, että ei ole mitään järkeä enää vaihtaa pelinteko-ohjelmaa.

Kysymys: Voitko jakaa tuon pelishowpohjan?

Vastaus: Valitettavasti en jaa niitä pohjia. Olen kyllä halukas auttamaan ihmisiä tekemään omat pohjat, mutta en jaa niitä pelishowpohjia paitsi äsken mainitun syyn vuoksi, mutta myös sen takia, että en halua ihmisä kuluttavan useita kymmeniä euroja pelintekoohjelmaan vain saadakseen pelipohjat/RPG Maker-projektit, jotka ovat hyvin sekavan näköisiä. Näiden pelishowpohjien tekeminen kun vaatii jonkin verran osaamista RPG Makerin tekniikoista. Haluan enemmänkin nähdä, että ihmiset nauttivat siitä, että ovat itse tehneet oman pelishowpohjan. Kummassa tilanteessa haluaisit mielummin olla: ”Jes! Sain tehtyä pelishowpohjan ihan itse ja samalla kehitin omia pelinkehitystaitojani!” vai ”Jes! Sain tehtyä pelishowpohjan, koska sain pyydettyäni sen pohjan Kalle Pesoselta!”. Lähes varmasti haluaisit mielummin tuon ensimmäisen tunteen.

(Nämä seuraavat kaksi kappaletta koostuvat enemmän RPG Makerista itsestään. Jos tuntuu siltä, että et ymmärrä mitä kerron tässä, voit skipata nämä. Sinun pitää oikeasti osata jotain RPG Makerista entuudestaan, että ymmärtäisit nämä pari seuraavaa kappaletta.)

Vieressä näkyy kuva, mikä toimii esimerkkinä millä tavalla nämä pelishow-pohjat on tehty. Olen käyttänyt hyödykseni RPG Makerin ”Common Events”-aluetta/Tietokantaa. Käytännössä joka ikiselle toimenpiteelle (kaikki kategoriat, kuvien lisäys, pelilauta, onnistuminen, epäonnistuminen yms.) on oma ”Common Event”. Tässä kuvassa näette miten paljon asioita vaaditaan Monivalinta-kategorian kysymysten toimimseen. Ja tuo koodipätkä näyttää pelkästään yhden Monivalinta-kysymyksen, ei vastausta yms. toimenpiteitä. Näette kuitenkin, että jos pelaaja haluaa nähdä kysymksen vastauksen, niin pelishowpohjani tekee komennon joka on toinen ”Common Event” liittyen Monivalinta-kategorian vastauksiin. Kysymyksille ja vastauksille on siis oma alue pelishowpohjieni koodissa!

Jos haluat tehdä oman versiosi RPG Makerilla, käytä nyt ihmeessä RPG Maker MV:tä. Älä käytä vanhempaa RPG Makeria, kuten RPG Maker VX:ää, koska paitsi A) niitä ei enää hirveästi tueta, mutta myös B) niiden resoluutiossa on melkoisia rajoituksia (RPG Maker VX Acen rajoitus on parhaimmillaankin 640 kertaa 480, RPG Maker MV:ssä rajoitusta ei ole). Sen jälkeen: opettele RPG Makerin tekniikat (ellet osaa niitä jo valmiiksi)! Suosittelen käyttämään RPG Makerin ”Common Events”-aluetta hyödykseen mahdollisimman paljon, se tekee pelin tekemisestä niin paljon helpompaa ja selkeämpää (ette voi kuvitellakkaan miten sekava tämä koodi pelishowpohjassani on ollut joskus aikoinaan, kun en maksimoinut ”Common Events”-alueen hyötyjä silloin!)

Eli vastaus: olen pahoillani että tämä ei ole vastaus mitä halusit, mutta ainakin tämä on askel oikeampaan suuntaan!

Kysymys: Kilpailetko Nick Arcaden / Thrown Controllersin kanssa?

Vastaus: En. Nick Arcade loppui jo lähes 30 vuotta sitten (vaikka sitä välillä ollaan yritettykin tuoda takaisin) ja Thrown Controllersin tapauksessa itse sen tekijä ProtonJon auttoi minua pääsemään alkuun tämän pelishowpohjan tekemisessä (Thrown Controllers on tehty RPG Maker VX:llä) ja lisäksi minä olen sanonut hänelle, että jos hän kaipaa apua pelishowpohjan siirtämistä RPG Maker MV:lle, hän voi minuun ottaa yhteyttä. Olemme siis tarjonneet apua toisillemme, emme kilpaile emmekä todellakaan halua kilpailla.

Kysymyskornerin kysymykset

Kysymys: Mikset käytä termiä ”Visailuohjelma”? Miksi käytät termiä ”Pelishow”?

Vastaus: Visailuohjelma taitaa olla se virallinen termi, mutta tykkään käyttää termiä ”Pelishow” sen vuoksi, koska se paitsi kuulostaa luontevammalta minun työtehtävääni nähden – virallinen tittelini on Game Show Designer/Host (Freelance) – mutta näissä Pelishow-hommissa on mahdollista saada kategoriaksi haasteita/tehtäviä. Visailuohjelmissahan keskitytään lähes pelkästään kysymyksiin, niissä ne tehtävät ovat siis pelkästään kysymyksiin vastaamista, kun taas omassa Pelishow-hommassa on ihan erillisiä haasteita/tehtäviä. Siksi käytän termiä ”Pelishow” enkä termiä ”Visailuohjelma”.

Kysymys: Olisiko mahdollista näyttää kysymyskornerin kysymykset/vastaukset tälläkin sivulla?

Vastaus: Juu, lisäsin Kysymyskorneri-lomakkeeseen kohdan, jonka voi ruksittaa tai ei. Jos kysyjä haluaa ruksittaa sen, voi hänen kysymys ja minun vastaus siihen löytyä tältä sivulta. Jos ei, se jää (korkeintaan) kahden kesken keskusteltavaksi asiaksi.